Kosthold og fysisk aktivitet

I LilleFot barnehage legger vi vekt på et sunt kosthold og fysisk aktivitet. Vi vil være med på å overføre en sunn livsstil til barna, og gjennom dette være med på å forebygge livsstilssykdommer og inaktivitet hos barn. God barnehelse handler om å sikre fysisk, psykisk og sosial trivsel hos barn. Grunnlaget for god helse legges tidlig i barneårene, derfor er miljøet i barnehagen viktig.

FYSISK AKTIVITET

I dagens samfunn hvor barn sitter mye stille foran både tv og pc, er det viktig at barna får utfolde seg gjennom kroppslige aktiviteter i barnehagehverdagen. Inaktivitet blant barn i dag er blitt et samfunnsproblem.

Dette vil vi være med på å gjøre noe med: – Gjennom lek på uteområdet rundt barnehagen -På turer i skog og mark hvor vi oppsøker ulendt terreng, går utenfor stier og klatrer i fjell og steinrøyser – De større barna løper mye på turene våre for å få høy puls, da dette utvikler hjertekapasiteten og gjør at barna får større utholdenhet og bedre kondisjon Fra helsedirektoratet er det anbefalt at barn skal ha høy puls fra en til halvannen time hver dag

KOSTHOLD

• Sammen med barna lager vi næringsrik og variert mat, som er gode byggesteiner for kroppen som vokser.
  • Vi har som mål at barna skal få smake på to slags frukt eller grønt hver dag og at barna skal få smake og oppleve variert mat laget fra bunnen av.
  • Minst et av dagens måltider er smøremat, hvor barna velger pålegg og smører selv. Etter hvert måltid må barna være med å rydde av bordet. Målet med dette er å få selvhjulpne barn etter hvert som de vokser til.
  • I fellesskap samtaler vi med barna om hva som er bra mat for kroppen og hvorfor. Ved å lage mat sammen med andre barn og voksne lager vi et sosialt fellesskap.
  • Ved å lage mat sammen med andre barn og voksne lager vi et sosialt fellesskap. Barna må da samarbeide, vise hensyn, lære seg å bruke kjøkkenredskaper, lære seg god hygiene, de prøvesmaker og utvikler sine smakssanser.
  • Vi vil at mat skal være gøy!